TAG: ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ

 

Η Ελένη από το Over the Place με προσκάλεσε να συμμετάσχω σε αυτό το tag με τον τίτλο άνωθεν! Φυσικά, την ευχαριστώ πολύ!!! Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ενώ αγαπώ πολλούς συγγραφείς, για κανέναν δεν μου είχε γεννηθεί η επιθυμία να τον/την γνωρίσω από κοντά. Ίσως, γιατί προτιμώ να τους γνωρίζω μέσα από τα έργα τους και να αφήνω τη φαντασία μου να τους πλάθει όπως θέλει αυτή. Απ’την άλλη έχω και το φόβο μην τυχόν απομυθοποιηθούν στα μάτια μου και μετά πέσουν από τους θρόνους που έχω τοποθετήσει τον καθένα ξεχωριστά. Τέλος, υπάρχει και μια αντικειμενική δυσκολία στο όλο θέμα. Οι συγγραφείς που αγαπώ πιο πολύ είναι κάπως ermmm… Νεκροί! Όπως και να ‘χει παρακάτω παραθέτω συγγραφείς κι έναν guest star (θα καταλάβετε τι εννοώ) που φαίνονται γαμάτοι τύποι και φυσικά θα γούσταρα να γνωρίσω:

 

Ευγένιος Τριβιζάς: Ο άνθρωπος που με την φρουτοπία του και τα βιβλία του κατάφερε να ομορφύνει τα παιδικά μας χρόνια δε χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Το γεγονός ότι είναι και καθηγητής εγκληματολογίας εξιτάρει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μου και πιστεύω ότι μια συζήτηση μαζί του θα ήταν σίγουρα απολαυστική!

 

Ζυράννα Ζατέλη:  Από τη Ζατέλη, έχω διαβάσει μόνο το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Περσινή Αρραβωνιαστικιά» και ανυπομονώ να διαβάσω και τα υπόλοιπά της. Νομίζω ότι τόσο η γραφή της όσο και η παρουσία της (την έχω δει σε τηλεοπτική συνέντευξη) έχουν κάτι το εξωκοσμικό και απόλυτα θελκτικό! Θέλω πολύ να την ακούσω να μιλά live και να της κάνω την πικάντικη ερώτηση: ποιες από τις ιστορίες της βασίζονται σε δικά της βιώματα. Είμαι πεζή, το παραδέχομαι!

 

Jostein Gaarder: Στα 15 διάβασα, το γνωστό βιβλίο του «Ο Κόσμος της Σοφίας», που «περνά» όμορφα όλη την ιστορία της φιλοσοφίας. Έπειτα, πέτυχα τα πολύ καλά «Το Μυστήριο της Τράπουλας» και «Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια». Όλα του τα βιβλία έχουν μια φιλοσοφική πνοή (άλλωστε και ο ίδιος έχει σπουδάσει φιλοσοφία), αλλά συνάμα είναι όμορφες ιστορίες με μια απίστευτη γλυκύτητα και αισιοδοξία! Ναι, Jostein! Θέλω να σε γνωρίσω.

SPECIAL GUEST STAR, Αρκάς: Σας προϊδέασα γι’αυτό! Οκ, δεν είναι συγγραφέας, αλλά για μένα χειρίζεται εδώ και χρόνια μια από τις καλύτερες πένες. Φυσικά, ο τυπάς είναι τέλειος, γιατί τόσα χρόνια έχει αφήσει ένα πέπλο μυστηρίου να πλανάται σχετικά με την αληθινή του ταυτότητα. Την οποία φυσικά όταν συναντηθούμε θα αποκαλύψω και θα είμαι παγκόσμια και διαγαλαξιακά η πρώτη  που θα έχω υπογεγραμμένο το επίτομο του «Καστράτο» από τα χεράκια του.

16 σκέψεις σχετικά με το “TAG: ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ

  1. Ο/Η eleniplus λέει:

    Για τη ΖΖ θα συνυπογράψω. Η γυναίκα είναι αερικό, από άλλο πλανήτη. Να ξεκινήσεις διαβάζοντας το «Με το φως του λύκου επανέρχονται». Το λατρεύω και είμαι σίγουρη ότι θα σε ταξιδέψει στο ζατελικό σύμπαν.

    Τα φιλιά μου
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο/Η ekatigrapes λέει:

    Συμφωνώ και επαυξάνω και για να σε ξενερώσω λίγο(!!!) ο Αρκάς δεν είναι ο πλακατζής που όλοι φαντάζονται, αλλά είναι ιδιαίτερα σοβαρός και λακωνικός(τα ξέρω από έγκυρες πηγές)!!όσο για τους υπόλοιπους δες τα παρακάτω βίντεο:

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ο/Η cocooning cat λέει:

      Σ’ευχαριστώ πολύ για τα βίντεο! Θα τα δω οπωσδήποτε!
      Ώστε αν και Αρκάς, είναι λακωνικός, έτσι; Χμμ… Με κατέστρεψες! Τώρα τον έκανες ακόμα πιο μυστηριώδη στο μυαλό μου! ☺️

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η ekatigrapes λέει:

        Χαχαχαχα!!!Πράγματι….Ξέρεις, πάμπολλες φορές αναζητάμε την καθημερινή επαφή με τα μεγάλα πνεύματα, αλλά η αλήθεια είναι πως την έχουμε ήδη!Και μάλιστα με την πιο βαθιά ουσία τους. Πάντα μου άρεσε να φαντάζομαι πως τα βιβλία είναι μικρά μαγικά κουτάκια που κρατούν μέσα τους ένα κομμάτι ψυχής, που εκτείνεται και γίνεται μεγαλειώδες όσο περισσότερο οι άνθρωποι το κατανοούν, το κάνουν δικό τους. Σίγουρα θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να τους γνωρίσουμε και να κλέψουμε λίγη από τη λάμψη τους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να μην είχαμε την ευκαιρία να την εντοπίζαμε υπό το πρίσμα της καθημερινότητας…Θέλω να πω, θα είχαμε σίγουρα μεγάλες προσδοκίες και πολλοί απ’ αυτούς εξαντλούν την ιδανική υπεροχή του πνεύματός τους στα γραπτά τους. Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, ποτέ δεν θα σταματήσουμε να αναζητάμε αυτήν την επαφή… Η ίδια η Ζατέλη μάλιστα κάποια στιγμή που βρέθηκε μόνη και αβοήθητη έγραψε ένα γράμμα στον Αντώνη Σαμαράκη ο οποίος και έσπευσε να τη βοηθήσει!!!Το αναφέρει αν δεν κάνω λάθος στο τελευταίο της βιβλίο, «Η ηδονή στον κρόταφο» που έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα.Keep up the good reading!!Και επί τη ευκαιρία πολύ καλό το blog σας δεσποινίς!!ΜΠΡΑΑΑΑΒΟΟΟΟ!!(Είναι και παρηγοριά να ξέρει κανείς ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν!!) 😉

        Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Ο/Η oneiraparamithiou λέει:

    Γιοστάιν Γκάρντνερ κ Τριβιζάς ε; μέσα στο μυαλό μου είσαι!! Να δω τι γράψω εγω τωρα στο αντίστοιχο ταγκ, χιχιχι! Πολυ μου άρεσε η ανάρτηση σου και η φωτογραφίες με τις οποίες τη συνόδεψες, Παναγιώτα!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Ο/Η astylishchoice λέει:

    Πρόσφατα έτυχε να βρέθω απλά στον ίδιο χωρο με την κυρία Ζυραννα Ζατελη!
    Ειναι μια ψιλόλιγνη, υπέροχη φιγούρα με κόκκινα μαλλιά, ειναι σίγουρα μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία, εχει μια καταπληκτική βαθιά φωνή που σε καθηλώνει …και κρίμα που δεν είχες ανεβάσει το post μια εβδομάδα νωρίτερα για να ειχα μια αφορμή να της πιάσω την κουβέντα !!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Ο/Η koufetarios λέει:

    Νομίζω πως δινόταν η ευκαιρία στον οποιοδήποτε να συναντηθεί και να έχει μια συζήτηση με αγαπημένους του συγγραφείς, θα του έφτανε απλά να κάθεται εκεί δίπλα τους και να παλεύει να αποκρυπτογραφήσει πτυχές του ταλέντου τους μέσα από τις κινήσεις τους ή την συμπεριφορά τους! Το πιθανότερο είναι να μην παίρναμε αυτό που περιμέναμε, τελικά λίγη σημασία να μας έδιναν καθώς εκφράζαμε τον θαυμασμό μας και μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους θα ολοκλήρωνε μια ιδιαίτερη επιθυμία μας.

    Πολλές καλημέρες!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε