ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: ΑΡΜΑΝΤΕΪΛ, ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ WILKIE COLLINS

Αρμαντέιλ

Το «Αρμαντεϊλ» μεταφράστηκε στα ελληνικά μόλις το 2012 από τις Εκδόσεις Gutenberg και πρόκειται για ένα μυθιστόρημα μυστηρίου επικών διαστάσεων, καθώς μετρά πάνω από 1200 σελίδες. Ωστόσο, αυτό μη σε τρομάζει! Οι σελίδες φεύγουν σαν νερό και είναι πραγματικά απολαυστικό!

Η ιστορία πολύ συνοπτικά έχει ως εξής, δύο πατεράδες και οι γίοι τους λόγω συγκυριών μοιράζονται το ίδιο ακριβώς μοιραίο όνομα «Άλαν Αρμαντέιλ. Η συνωνυμία αυτή, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, θα γίνει αιτία για μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων με έναυσμα μια δολοφονία που πλανάται σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τα κεφάλια των ηρώων. Δολοπολοκίες, ίντριγκες, έρωτες και πάθη λαμβάνουν χώρα σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα, το οποίο μας συστήνει και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές ηρωίδες, τη Λύντια Γκουίλτ, μια θηλυκή εκδοχή του Δόκτωρος Τζέκιλ και Κυρίου Χάιντ, που θα διανθίσει -συγκεκριμένα αποτελεί το άνθος του κακού- την πλοκή με την πανουργία της, τον ιδιαίτερο ψυχισμό της και τη σκοτεινή γοητεία της αφού θα μπει ανάμεσα στους δύο νεότερους Αρμαντέιλ.

Ο Collins θεωρείται ο πατέρας των μυθιστορημάτων μυστηρίου κι όχι άδικα! Υφαίνει μια τρομερά ενδιαφέρουσα ιστορία κι ο τρόπος που ψυχογραφεί τους ήρωες του μπορεί να θεωρηθεί υποδειγματικός.  Το έργο  κινείται σαν εκκρεμές πάνω από το εξής δίπολο: είναι ο άνθρωπος έρμαιο της μοίρας του ή η ελεύθερη βούληση παίζει κυρίαρχο ρόλο; Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Orbis Literae» των εκδόσεων Gutenberg, που μεταφράζει έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με ένα τρομερά επιμελή τρόπο και με αγάπη για το κάθε βιβλίο και το δημιουργό του.

Αρμαντέιλ, λοιπόν, του Wilkie Collins, από τις εκδόσεις Gutenberg! Αν πετύχετε αυτό το έπος, διαβάστε το! Αξίζει…

image

12 σκέψεις σχετικά με το “ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: ΑΡΜΑΝΤΕΪΛ, ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ WILKIE COLLINS

  1. Ο/Η astylishchoice λέει:

    Θέλω τόσο πολυ να βρω χρόνο να διαβάσω ολα αυτά τα υπέροχα βιβλία που προτεινετε βρε κορίτσια, που στο τέλος με πιάνει ενα άγχος…εχω βάλει βέβαια, μια σειρά προτεραιότητας με αυτά που με έχουν εντυπωσιάσει περιςςοτερο και ελπιζω να τα καταφέρω ! Η παρουσίαση σου οπως πάντα καταπληκτική ! (Αυτά μου κάνετε…)

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε