2 0 1 6

 image

Με την αρχή κάθε έτους μας επισκέπτεται κι αυτή η κυκλικά επανερχόμενη ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Να πάρουμε κάποιες ολοκαίνουργιες αποφάσεις και να αρχίσουμε μια εντελώς νέα ζωή. Για μένα οι πρώτες μέρες κάθε «νεογέννητου» έτους, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια μετρική ανθρώπινη σύμβαση, αποτελούν απλά μια καλή αφορμή για ένα ταξίδι στην ενδοχώρα του εαυτού μου και μια ευκαιρία να  του υπενθυμίσω κάποια πράγματα που πάντα πρέπει να έχει κατά νου! Να τι συζήτησα και συμφώνησα με τον cocooning εαυτό μου αυτές τις μέρες:

Να διαβάζεις πολύ, να δεις πολλές ταινίες και πολύ θέατρο! Μην καταφεύγεις σε ασφαλείς επιλογές όσον αφορά αυτές τις μορφές τέχνης. Διάβασε ό,τι πέφτει στα χέρια κι επέλεξε να δεις και να ακούσεις πράγματα που απέχουν χιλιόμετρα από το comfort zone σου. Αλλιώς, πώς θα προχωρήσεις παραπέρα; Δε θέλουμε στασιμότητα. Επιζητούμε το καινούριο! Τα οφέλη από τα παραπάνω θα φανούν καιρό μετά, σε άσχετες στιγμές, όταν θα έχεις ξεχάσει πού διάβασες τί ή από πού άκουσες κάτι.

• Τόλμα! Μη φοβάσαι και προχώρα εμπρός! Σπάσε τα στεγανά σου, δείξε θάρρος και απλά διεκδίκησε αυτό που θες! Είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για άνθρωπο είτε για πιο αφηρημένες έννοιες όπως η επιτυχία.

• Ανακάλυψε τη ζεν πλευρά σου. Το να εκραγείς όταν είσαι εκνευρισμένος ή να πεις παρορμητικά κάποια λόγια πάνω στο θυμό σου είναι το πιο εύκολο. Η μαγκιά είναι να συγκρατείσαι. Μην κάνεις πράγματα και ξεστομίζεις λέξεις που πληγώνουν και με μαθηματική ακρίβεια θα μετανιώσεις μετά. Βούτα τη γλώσσα στο μυαλό πριν πεις κάτι εν βρασμώ. Κι όπως λέει κι η γιαγιά μου: Μετάνιωσα πολλές φορές για πράγματα που είπα, ποτέ όμως για στιγμές που δεν μίλησα.

Σταμάτα να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ό,τι πρόβλημα ανακύπτει πάψε να βιάζεσαι να το αποδώσεις στους άλλους, στην κακή σου τύχη ή απλά να το αγνοήσεις. Σκέψου κατά πόσο και πού έπραξες εσφαλμένα εσύ και πώς μπορείς να το διορθώσεις άμεσα. Γενικά, μια ειλικρινής συζητησούλα με τον εαυτό μας πού και πού δεν βλάπτει. Επίσης, αν συσσωρεύεις τα προβλήματα κάποια στιγμή απλά θα σε πλακώσουν.

Δείξε στους ανθρώπους που μετράνε για σένα ότι τους αγαπάς! Σήμερα, τώρα! Με οποιοδήποτε τρόπο!

• Σταμάτα να παίρνεις τον εαυτό σου πολύ σοβαρά! Είμαστε κυριολεκτικά ένας κόκκος άμμου σε αυτό το γ*μημένο σύμπαν. Μην παθιάζεσαι με τις απόψεις σου και φανατίζεσαι έτοιμος να πλακωθείς με όποιον διαφωνεί. Επίσης, γέλα με τις μ@λ@κίες σου κι αυτοσαρκάσου. Κι όπως λένε και στο χωριό μου : Don’t take life too seriously! Nobody gets out alive anyway!

• Μην βρίζεις τόσο! Δεν είναι comme il faut γαμώτο! (oops I did it again)

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ, ΙΣΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ…

                                                      Κ Α Λ Η     Χ Ρ Ο Ν Ι Α!!! ❤️

34 σκέψεις σχετικά με το “2 0 1 6

  1. Ο/Η Chryssa Tsantsaraki λέει:

    Γεια!!! Το πολύ αγαπημένο σου blog είναι μέσα στα «Βραβεία των Blog του 2015». Μπορείς να δεις την ανάρτηση εδώ: http://booksfrien.blogspot.gr/2016/01/blog-2015.html Ελπίζω να απαντήσεις τις ερωτήσεις μου και να κάνεις και εσύ μια ανάρτηση σαν αυτή με τα δικά σου βραβεία. Αν κάνεις τέτοια ανάρτηση, παρακαλώ γράψε μου ένα σχόλιο έτσι ώστε να την δω όσο ποιο σύντομα μπορώ. ❤ ❤ ❤ ΚΑΛΉ ΝΎΧΤΑ!! ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ο/Η cocooning cat λέει:

      Χρύσα μου, σε ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες στις top επιλογές σου! Θα απαντήσω πολύ σύντομα και θα σε ενημερώσω να ξέρεις!
      Να έχεις μια όμορφη χρονιά με πολλά όμορφα ταξίδια σε κόσμους που μόνο στα βιβλία βρίσκει κανείς! 😉

      Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Καλή χρονιά Παναγιώτα μου!
    Εύχομαι πάνω από κάθε τι, εσωτερική υγεία για να μπορέσει κανείς να είναι δημιουργικός και να πραγματοποιήσει τους στόχους του και όχι τις ελπίδες του, γιατί ο στόχος συνοδεύεται από δράση, αλλιώς παραμένει ελπίδα! 😉
    Όμορφοι οι στόχοι σου!

    Την Ηθάκη την φτιάχνεις δεν την βρίσκεις… κάπου το διάβασα και μου άρεσε! 😛

    ΑΦιλάκια με όλη μου την Αγάπη! ❤

    Αρέσει σε 2 άτομα

  3. Ο/Η koufetarios λέει:

    Από την αρχή κι όλας της ανάρτησής σου συνειδητοποίησα πως δεν είχα σκεφτεί τίποτε απολύτως για τη νέα χρονιά, για τους νέους στόχους ή απλά για βελτίωση της καθημερινότητας. Μου το θύμισες όμως εσύ. Να είσαι καλά.

    Καλή χρονιά να έχουμε!

    Αρέσει σε 3 άτομα

  4. Ο/Η fantra13 λέει:

    Δε θέλησα να κάνω λίστα με στόχους για το 2016 καθώς μες το 2015 ξεκίνησα ήδη κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που απλά θέλω να τα συνεχίσω και να τα ενισχύσω μες το νέο έτος. Η δική σου λίστα όμως ήταν όμορφη και θαρραλέα! Σου εύχομαι να κάνεις όλα όα πασχίζεις πραγματικότητα! Καλή χρονιά να έχεις!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Ο/Η ladytrinstories λέει:

    Καλή Χρονιά σου εύχομαι και να μπορέσεις να εφαρμόσεις αν όχι όλα όσα περισσότερα μπορείς. Είναι ωραίο πράγμα να ξεκινάμε από την αρχή όσες φορές κι αν είναι. Αρκεί να μην το βάζουμε κατώ…

    Αρέσει σε 1 άτομο

  6. Ο/Η magikifoni λέει:

    Παναγιώτα σου εύχομαι Καλή Χρονιά και να πραγματοπιήσεις όλα όσα θες μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχοντας επιμονή και θέληση! 🙂

    Πολύ όμορφη λίστα! Περισσότερο απ’ όλα νομίζω μου εντυπώθηκε η φράση της γιαγιάς 🙂

    Καλό βράδυ!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε