LOTTE: ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ CAFÉ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Σε ένα δρόμο κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης υπάρχει ένα τοσοδούλικο café-bistrot που κάθε μικρή κυρία θα λάτρευε. Το ανακάλυψα τυχαία μέσω ίντερνετ και ήταν αδύνατο να μην το επισκεφτώ.

Αυτό που σε κερδίζει στο Lotte είναι η ζεστασιά και η γλυκύτητα που βγάζει. Η διακόσμηση έχει δανεισθεί στοιχεία απο το Παρίσι των δεκαετιών ’30 και ’40. Αναπαλαιωμένα έπιπλα δίνουν μια άλλη αίσθηση στο χώρο και μικρές λεπτομέρειες όπως χρωματιστά παπιγιόν στον τοίχο, όμορφες πορσελάνινες κούπες για το τσάι και ο πανέμορφος καθρέφτης που σε χαιρετά με το που μπαίνεις στο μαγαζί με ξετρέλαναν. Επίσης στο Lotte θα βρεις και βιβλία από Γκαίτε, Σαίξπηρ, Ουαΐλντ κι άλλους που μπορείς να διαβάσεις όσο πίνεις τον καφέ σου ή όσο τρως το γλυκό σου με μουσικό χαλί, ήρεμη μουσική που ταιριάζει με το όλο ύφος του μαγαζιού. Στα (+) του μαγαζιού το menu γλυκών και αλμυρών που ανανεώνεται, από όσο κατάλαβα, καθημερινά. Εγώ διάλεξα μια υπέροχη γαλατόπιτα, ενώ στα αλμυρά υπήρχε τάρτα με ροκφόρ, πράσσο και μανιτάρια (η φίλη μου αποφάνθηκε ότι ήταν αρκετά καλή) και κρεμμυδόπιτα. Αν σας βγάλει ο δρόμος ποτέ στους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη, επισκεφτείτε το! Πρώτη φορά ένιωσα τόσο όμορφα σε café. Το «Lotte» μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι απίστευτα χαριτωμένο. Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες από τη σελίδα του μαγαζιού στο facebook:

 

 

 

 

*** Πάρτε τις φίλες σας και πηγαίνετε στην οδό Τσάμη Καρατάσου 2. Το μικρό κορίτσι που κρύβεται μέσα σας θα το λατρέψει.

10 σκέψεις σχετικά με το “LOTTE: ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ CAFÉ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

  1. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Και τι θα έλεγε πχ και ο φίλος μας ο Χάρης;
    «Δείξε τα μέρη που σου αρέσουν και θα σου πω ποιος είσαι»! 😛
    Είναι προφανές, πως σε παρόμοια μέρη, δεν θα πάνε άτομα για να στείλουν selfie ή να κάθονται με τα smartphone και να «μιλάνε» ή ή ή ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ! 😉
    Τα φαγητά + γλυκά, είναι 100% αυτά που τρώω καθημερινά!
    Αν έμενα Αθήνα σίγουρα θα πήγαινα και ευχαριστούμε για την πληροφορία! 😀

    ΑΦιλάκια πολλά πολλά Παναγιώτα μου και καλό μας μήνα! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο/Η oneiraparamithiou λέει:

    Καλε τι ωραίοοοοοο!!!! Θα παω αύριο κιόλας!!
    Ελπίζω να μην περιμένω πααααρα πολυ να βρω τραπεζάκι! Πειράζει να μην πάρω τις φίλες μου αλλα τον σύντροφο (που είναι κ ο καλύτερος μου φίλος;;;) χιχιχι.
    Συμφωνω απόλυτα με αυτο που λέει η μαγισσούλα!
    Παναγιωτακι, όλο δεν το ομολογείς τάχα μου, αλλα εισαι πολυ ρομαντικούλι βρε (σαν κ μένα!) Τι τέλειο περιβάλλον, κ εδέσματα! Και το πλακάκι του δίνει ένα εφέ τρισδιαστατου, απίθανο! Σε ευχαριστούμε πολυ! 🙂
    ΥΓ:(εκει επίσης είναι α) να πάρεις ένα υπέροχο βιβλίο κ να κάτσεις με τις ωρες β) το σημειωματαριο σου και να γράφεις διηγήματα και ιστορίες με τις ωρες-Χάρη ακούς;)

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε